En Etkili Lazer Epilasyon Cihazı Hangisidir?

0

İstenmeyen tüylerden kurtulmak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için en etkili ve kalıcı çözüm lazer epilasyondur.  Lazer epilasyon 1997 yılında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından onaylanmış güvenli bir uygulamadır. Teknolojik gelişmelere paralel lazer epilasyon yöntemleri de her geçen gün yenilenmektedir. Ancak bazı internet sitelerinde halen 10 yıl önceki lazer epilasyon yöntemleri yer alıyor. Teknolojinin bu denli hızlı geliştiği bir dönemde güncel bilginin önemini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle ‘’En Etkili Lazer Epilasyon Cihazı Hangisidir’’ sorusunun cevabını güncel bilgiler ışığında sizler için araştırdık.

Lazer Epilasyon Yöntemleri

Günümüzde lazer epilasyon dendiği zaman akla ilk gelen teknolojiler aşağıda yer almaktadır:

  • Buz Lazer
  • Alexandrite Lazer
  • Nd:YAG Lazer
  • Diode Lazer
  • IPL (Foto Epilasyon)
  • Ev Tipi Aletler

Yan etkisinden dolayı artık lazer epilasyon amacıyla neredeyse hiç kullanılmayan Ruby Lazerleri listeye eklemedik. 

Buz Lazer: Lazer epilasyonda Alexandrite, Diode ve Nd:YAG olmak üzere 3 ana lazer türü kullanılır. Buz Lazer Alexandrite, Diode ve Nd:YAG dalga boylarını aynı sistemde birleştirmiştir. Dünyanın ilk ve tek 3 dalga boylu lazer epilasyon cihazı olan Buz Lazer, sadece Soprano serisi cihazları kapsayan patentli bir markadır. Soprano serisi cihazlar; Soprano Ice, Soprano Ice Platinum ve Soprano Titanium’dur. 

Buz Lazer, 3 dalga boyunun gücüyle farklı derinliklerdeki kıl foliküllerinin içindeki tüm anatomik yapıları hedeflemektedir. Gelişmiş soğutma sistemi ile ağrısız bir lazer epilasyon sunan Buz Lazer, yenilikçi bir sistemdir. Bronz ten dahil tüm cilt tiplerinde FDA onayına sahiptir ve ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinde etkilidir.

Buz Lazer cihaz fiyatları 60.000-90.000 Euro arasında değişiyor. 

Alexandrite Lazer: 755 nm Alexandrite dalga boyu, cilde ve kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından yoğun olarak emilir. Bu nedenle cilt tipi I-IV arasında kullanım için uygundur. Koyu tenli kişilerde ve bronz tende kullanımı cilt yanıklara neden olabilir. Alexandrite Lazer bronz tene uygulanmaz, cilt renginin açılması için minimum 1 ay beklemek gerekir. Ayva tüylerinde tetiklenmeye yol açabildiği için yüz bölgesinde tercih edilmez. Alexandrite Lazer, en çok açık tenli ve koyu renk kıla sahip olan kişilerde etkilidir. Günümüzde Alexandrite Lazer ile tüm cilt ve kıl tiplerinde lazer epilasyon mümkün olamamaktadır. Bu nedenle yanına mutlaka bir başka dalga boyuna sahip lazer cihazı gerekmektedir. 

Nd:YAG Lazer: 1064 nm Nd:YAG dalga boyu, melanin pigmenti tarafından düşük oranda emilir. Tüm cilt tiplerinde uygulanabilir. Ancak derine nüfus etme özelliğinden dolayı oldukça ağrılıdır. Nd:YAG Lazer bu yüzden genellikle sadece esmer ve bronz tende yaz aylarında kullanılır. Bu nedenle günümüzde Nd:YAG Lazer tek başına lazer epilasyon için tercih edilmemektedir.

Alexandrite ve Nd:YAG Lazer cihazları ayrı ayrı lazer epilasyona cevap veremeyince, lazer üreticileri iki dalga boyunu kombin ederek satışa sunmaya başladılar. İki dalga boylu bu cihazlarda Alexandrite ve Nd:YAG ayrı ayrı kullanılıyor; esmer ve bronz tende Nd:YAG, açık tende Alexandrite gibi.  Bu iki dalga boyuna sahip cihazlar arasında Lutronic Clarity, Cynosure ve Candela cihazlarınını sayabiliriz. İki farklı lazer teknolojisinin aynı cihazda olması maliyet açısından pek bir avantaj sunmuyor, sadece klinikte yerden kazanmak açısından bir avantaj olabilir. Bu kombine cihazların fiyatları 80.000-110.000 USD arasında değişiyor. Bu cihazların chamber, flashlamp, fiber gibi yüksek sarf giderleri olduğunu da unutulmamalıdır. 

İlginizi Çekebilir:  Hangi diode lazer cihazı alınmalı?

Diode Lazer: 810 nm dalga boyu melanin tarafından orta düzeyde emilir. Bu yönüyle Diode Lazer yan etki riski düşük ve etkinliği fazla olan bir dalga boyudur. Ancak Diode Lazer de Nd:YAG Lazer gibi derin nüfus etme özelliğinden ötürü oldukça ağrılıdır. Diode Lazerin ağrı dezavantajını ortadan kaldırmaktan yola çıkarak geliştirilen Soprano serisi cihazlar (Buz Lazer) günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon cihazları olmuştur. 10 yıllık bir araştırma sonucu geliştiren Buz Lazer, Diode tabanlı bir lazer epilasyon cihazıdır. Günümüzde Buz Lazer artık 3 dalga boyludur; Alexandrite, Diode ve Nd:YAG dalga boyları aynı anda karışım halinde cilde verilmektedir. Buz Lazer, ütüleme epilasyonun mimarı firma tarafından geliştirilmiştir. Bu patentli uygulama tekniği ile kıllar kademeli olarak ısıtılıyor ve cilt yüzeyi korunuyor. Böylece cilt yanığı riski ortadan kalkıyor, neredeyse ağrısız bir lazer epilasyon gerçekleşiyor.

IPL Cihazları: IPL teknolojisi ile lazer teknolojisi farklıdır. IPL cihazları, çoğunlukla lazer epilasyon cihazı olarak bilinse de bu bilgi doğru değildir. IPL teknolojisi ve lazer teknolojisi farklıdır. IPL saçılarak yayılır ve çevre dokuya zarar verme riski yüksektir. IPL cihazları yoğunlaştırılmış ışık sistemleridir. IPL etrafa saçılarak yayıldığı için çevre dokuya zarar verme riski yüksektir Dolayısıyla IPL cihazlarının yan etki riski yüksektir. Lazer ışını ise çevre dokuya saçılmadan düz bir demet halinde yayılır. 

Uzmanlar, özellikle FDA onayına sahip olmayan ucuz Çin malı IPL ve lazer cihazlarından uzak durmak gerektiği konusunda uyarılar yapmaktadır. Daha çok merdiven altı tabir edilen yerlerde kullanılan bu cihazlar medikal tıbbi cihaz kategorisinde değildir. Uluslararası güvenlik standartlarına uygun olmayan bu cihazlarla sonuç alınamadığı gibi yan etki riskleri de oldukça fazladır. 

Ev Tipi Epilasyon Aletleri: Epilatör olarak da bilinen ev tipi epilasyon aletleri günümüzde yaygın olarak kullanılıyor. Evde uygulanabilmeleri, fiyatlarının uygun olması tercih nedenleri arasında. Philips, Braun gibi markalara ait epilatörler hemen hemen tüm online alışveriş sitelerinde satılıyor. Ancak ev tipi epilasyon aletlerinin de lazer olmadıklarının altını çizmek gerekiyor. Epilasyon kelime anlamı olarak tüy giderme işlemlerini tanımlar. Ev tipi aletler, tüy giderme işlemini yaparlar ama sonuçları kalıcı değildir. Lazer epilasyonda hedef kıl köküdür. Lazer ışını kıl kökünde ısı enerjisine dönüşür ve kıl folikülünü kalıcı olarak hasara uğratır. Dolayısıyla kıl kökü bir daha kıl üretemez. Ev tipi epilasyon aletleri ile tüy giderme geçici çözümdür. Kalıcı olarak kıl köklerini yok edemez.

Günümüzde istenmeyen tüylerle mücadele için en etkili ve kalıcı çözüm lazer epilasyondur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz