2024 Lazer Epilasyon Cihazları Karşılaştırması & Fiyatları

0

Ağda, tıraş gibi yöntemlere gerek kalmadan tüysüz, pürüzsüz bir cilde sahip olmak herkesin hayali. 2024 yılına girdiğimiz bu günlerde artık bu hayali gerçekleştirmek çok kolay. Mevcut lazer epilasyon cihazlarının çeşitliliği sayesinde, günümüzde tüm cilt ve tüm kıl tiplerinin ihtiyaçlarına çözüm sunmak mümkün. Bu yazımızda piyasadaki lazer epilasyon cihazları, bunların çeşitli cilt renklerine ve kıl tiplerine uygunluğu ve mümkün olan en iyi sonuçların nasıl elde edileceği konusunda sizlere rehberlik edeceğiz.

Lazer Epilasyon Cihazlarına Genel Bakış

Sektörde birçok lazer epilasyon cihazı bulunuyor. Hem uygulayıcılar hem de kullanıcılar açısından bu çeşitlilik arasından seçim yapmak zorlayıcı olabiliyor. Bu nedenle güvenli ve etkili bir lazer epilasyon için mevcut lazer epilasyon cihazlarını karşılaştırmak oldukça önemli.

Lazer epilasyon cihazı seçerken öncelikle FDA onayının olmasına dikkat edilmelidir. Sonrasında da farklı kıl tiplerine ve cilt renklerine uygunluğu, hız, güvenlik ve verimlilik gibi faktörler dikkate alınmalıdır.

Profesyonel lazer epilasyon cihazlarının evde uygulanan aletlerden daha etkili ve sonuçlarının kalıcı olduğunu unutmamak gerekir. 

Ödüllü Soprano Titanium

Lazer epilasyonda üç lazer dalga boyu kullanılır; Alexandrite, Diyot ve Nd:YAG. Soprano Titanium bu üç dalga boyunu aynı sistemde bir araya getiren yenilikçi bir teknoloji. Üç dalga boyunun sinerjik etkisi ile kılın tüm anatomik yapılarını hedefleyebiliyor ve tüm kıl tiplerinde etkili oluyor. Bronz ten dahil tüm cilt tiplerinde FDA onayı olması ile de güvenli olduğunu kanıtlamış bir cihaz.

Soprano Titanium ülkemizde Buz Lazer olarak lanse edilen Soprano Ice ve Soprano Ice Platinum cihazlarının en son modelidir ve orijinal ‘’Buz Lazer Epilasyon’’ serisinin bir parçasıdır.  Piyasaya sürülmesinden 8 ay sonra ‘’Yılın En İyi Enerji Cihazı’’ ödülünü almış ve dikkatleri üzerine çekmiştir.

Soprano Titanium koyu cilt tonları da dahil olmak üzere tüm cilt tiplerinde etkili ve neredeyse ağrısız lazer epilasyon sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kıl köklerini hedeflerken kademeli bir ısıtma yöntemi kullanır ve böylece lazer epilasyon esnasında hissedilen ısıya bağlı rahatsızlık ortadan kalkar. Cilde temas eden tedavi başlığındaki etkili soğutma ile adeta buz gibi serin bir hisle uygulama tamamlanır. ICE Plus isimli bu patentli soğutma teknolojisi aynı zamanda cilt yüzeyini de koruduğu için ciltte yanık, renk değişimi gibi komplikasyonlar görülmez. 

Soprano Titanium’un en önemli özelliklerinden biri de 4 cm²’lik geniş tedavi başlığı ile daha hızlı tedavi seansları sağlamasıdır. Genel olarak Soprano Titanium, geleneksel epilasyon yöntemlerine kıyasla etkinliği, güvenliği ve son derece konforlu olması ile tanınmaktadır ve bu da onu lazer epilasyon cihazları arasında popüler bir seçim haline getirmektedir. Şimdiden 2024 yılında da Soprano Titanium cihazının popülerliğini koruyacağını söylemek mümkün. 

Soprano Titanium cihazının satış fiyatı 90.000 Euro civarında. İki tedavi başlığına sahip olan cihazın her iki başlığı da iki yıl limitsiz atış garantisi ile satılıyor. Alexandrite lazerlerdeki gibi flashlamp, chamber, window gibi sarf malzemelere ihtiyaç duyulmaması da Soprano Titanium’un kullanıcıya sağladığı bir diğer avantaj. Dolayısıyla işletme maliyeti de oldukça düşük oluyor ve cihaz yatırımını daha hızlı bir şekilde geri döndürmek mümkün oluyor. 

 

Alexandrite Lazerlere İlgi Azalmaya Devam Ediyor

İlginizi Çekebilir:  Laser ve IPL Epilasyon Uygulamaları Nasıl Gelişiyor?

Son yıllarda gerek Soprano Titanium cihazına olan yoğun ilgi gerekse Alexandrite lazerlerin sarf maliyetleri, Alexandrite lazer epilasyon cihazlarına talebin azalmasına neden olmuş durumda. Klinik yöneticileri, hastaneler ve doktorlarla yaptığımız görüşmelerden yola çıkarak 2024 yılında da bu durumun değişmeyeceğini ön görüyoruz. Mevcut Alexandrite kullanıcıları, artan döviz kurları ile birlikte sarf maliyetlerinin bir hayli zorlayıcı olduğunu belirtiyorlar. Bazı kullanıcılar cihazlarını satmayı düşündüklerini, bazıları da Buz Lazer cihazlarının son modeli Soprano Titanium almak istediklerini belirtiyorlar. Kuşkusuz bunda Soprano Titanium cihazının hasta memnuniyetinin çok fazla olmasının da payı oldukça fazla. Hastalardan gelen talep doğrultusunda, merkezler de bünyelerinde Soprano Titanium cihazını bulundurmak istiyorlar.

Alexandrite lazer cihazlarının fiyatlarını sizler için derledik;

  • Candela: Uzun yıllardır Candela lazer cihazlarında teknolojik bir yenilik olmadı. 18 mm spot genişliğine sahip başlıklarla uygulama yapılıyor. Kryojen gazı ile cilt soğutma yapıldığı için krojen gazı da ek bir maliyete neden oluyor. İstendiğinde hava soğutma cihazı da kullanılabiliyor. En yaygın kullanılan hava soğutma cihazı Zimmer Cryo 6, satış fiyatı 6.000 Euro civarında. 

Candela Alexandrite (GentleLase) ve Alexandrite + Nd.YAG (GentleMax) olmak üzere iki modele sahip. Modeline göre cihazların satış fiyatı 70.000-110.000 USD arasında değişiyor. 

Diğer Alexandrite cihazlarında olduğu gibi Candela cihazlarının da işletme maliyeti oldukça yüksek. Head, flaslamp, window, distance gaude, lens gibi birçok sarf gereksinimi işletme maliyetinin artmasına neden oluyor.

  • Cynosure: Geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen Elite IQ modeli ülkemizde pek ilgi görmedi. Bundan önceki modeller Apogee (Alexandrite) ve Elite (Alexandrite + Nd.YAG) cihazlarına da ilgi her geçen gün azalıyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi bunda en önemli etken artan sarf maliyetleri. Chamber, flaslamp, window, lens gibi sarf giderleri kullanıcıları oldukça zorluyor. 

Cynosure lazer cihazlarının satış fiyatları modeline göre 80.000-110.000 USD arasında değişiyor.

Cynosure lazerler de hava soğutma cihazı ile birlikte kullanılıyor. Bu nedenle Zimmer Cryo 6 gibi bir hava soğutma cihazı da satın almak gerekiyor.

  • Clarity: Clarity II modeli geçtiğimiz yıllarda 25 cm’lik spot genişliği ile piyasaya sürüldüğünde, oldukça ses getirecek diye düşünülmüştü. Ancak 25 cm’lik spot genişliği, chamber ömrünü kısaltınca, bu önemli özelliğin bir anlamı kalmadı. Clarity cihazının en önemli özelliği, seramik chamber kullanması ve nerdeyse hiç chamber değişimi yapılmamasıydı. 25 mm spot kullanınca chamber çabuk bitmeye başladı ve maalesef sarfı çok yüksek bir cihaz haline geldi. Bu da Clarity II cihazının satışlarında gerilemeye neden oldu. Ayrıca chamber dışında flaslamp, lens gibi sarf giderleri de mevcut.

Clarity II, Alexandrite ve Alexandrite + Nd:YAG olmak üzere iki modele sahip. Satış fiyatları modeline göre 85.000-95.000 USD arasında satılıyor. 

Yukarıda ülkemizde en çok bilinen Alexandrite lazer cihazlarını özetledik. Yukarıda da değindiğimiz gibi son yıllarda Alexandrite lazerlere ilgi oldukça azalmış durumda. Artan sarf maliyetleri ve hastaların daha fazla konfor arayışı, ilginin azalmasındaki en önemli faktörler. Bu bilgiler ışığında 2024 yılında da Alexandrite lazerlere ilginin azalmaya devam edeceğini ve Soprano Titanium cihazının yine zirvede olacağını düşünüyoruz. 

Hepinize 2024 yılının başarı ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz